Harpduo Isiltir

Isiltir toont hoe harpspel spannend en zelfs jazzy kan zijn. Ze duiken diep in de folkoristische sagen van Schotland(Gelderlander 16 december 2014)

Wat is er bijzonderder dan één harp?  Twee harpen natuurlijk!   Isiltir (Iers voor ‘lage landen’) bestaat uit de harpistes Anouk Platenkamp en Nanja Bakker. Prachtige oude en nieuwe Keltische harpmuziek gespeeld in eigentijdse arrangementen en omlijst met oude sagen en legendes. Anouk en Nanja zien zichzelf graag als moderne barden! Wij zijn te boeken voor een intiem concert, whisky-proeverij, high-tea of bijzonder intermezzo tijdens feest of receptie.

Bekijk hier de video van ons try-out concert in 2014.

Over Isiltir

Harpistes, of eigenlijk ‘harpers’ Anouk en Nanja, beiden klassiek geschoold, ontmoetten elkaar tijdens een masterclass van  de Schotse topharpiste Mary MacMastre. De ambitie om de “Clarsach” (de Keltische folkharp) in Nederland op hoog niveau te bespelen te brengen leidde tot de oprichting van Isiltir. Met dit eigentijdse én traditionele duo brengen zij muziek, verhalen én een bijzondere cultuur naar Nederland. Zo ontstaat een bijzondere mix van oud & nieuw, waarbij muzikale grenzen vervagen. Op het podium laten zij deze creativiteit aan u horen en daarbij hoort natuurlijk ook een stukje improvisatie!

Storytelling op de harp
Verhalenconcert; Schotse & Ierse harpmuziek voorzien van sagen en legendes.
Keltische harpmuziek
Harpistes Anouk Platenkamp en Nanja Bakker vormen Keltisch harpduo Isiltir
Keltische harpmuziek uit Ierland en Schotland
Harpduo Isiltir