Keltische muziek en sagen

De Keltische harpmuziek uit Schotland, Ierland en Bretagne zijn voor mij  een levenslange passie. Wat komt er een prachtige, afwisselende muziek uit deze landen, vroeger en nu. De harp die perfect bij deze muziek past is de Keltische folkharp, een kleinere harp met een lichte, heldere klank.  Deze harp bespeel ik dan ook met groot plezier, zittend of staand en binnen én buiten.  Juist vanwege het formaat kun je deze harp overal spelen, zelfs bovenin een kasteeltoren. En als het nodig is ook versterkt.

Ik ontdekte al snel dat muziek die ik speel verbonden is aan prachtige verhalen. Van eeuwenoude folklore tot anecdotes uit het leven (van nu) gegrepen. Nadat ik in Schotland de fantastische storyteller en harpiste Heater Yule bijwoonde ben ik ook zelf gaan vertellen. Ik heb hiervoor de basiscursus aan de Utrechtse Vertel Academie afgerond. Zowel ikzelf als mijn publiek geniet van de afwisseling en het contact met publiek die de verhalen meebrengen.

Verwacht van mij een persoonlijk, intiem verhalend concert waarbij ik net zoveel als mijn publiek geniet van de afwisseling en het contact met de luisteraars. Verwacht muziek uit mistige landschappen en ruige kuststreken. Prachtige muziek uit o.a. Ierland, Schotland en Bretagne vergezeld van eeuwenoude folkloristische sagen, gespeeld op de ‘Clarsach’, zowel solo als met Keltisch Harpduo Isilitir.