Alexandertechniek voor de harp

Alexandertechniek workshop

Ontspannen spelen!  is een veelgehoorde kreet.  Maar, hoe voelt dat eigenlijk?  En hoe zit je nu echt goed achter de harp?  Alexandertechniek docente Fiona Tree hielp ons de antwoorden zoeken.  Met een paar rake en leuke oefeningen liet zij ons ervaren hoe je wervelkolom, nek en hoofd in (of uit!) balans kunt brengen en hoe je verkeerd aangeleerde bewegingen kunt herkennen en stoppen. 

Met behulp van skelet ‘Bruce’ ontdekten we hoe ons lijf in elkaar zit, van de positie van onze heupen (veel lager dan je zou denken tot aan de precieze scharnierplek van hoofd/nek!   Leerlingen Marianne en Ateke werkten aan hun houding achter de harp.  Op het puntje van je kruk zitten, nek mooi bovenop de wervelkolom en je standaard zo hoog dat je je nek niet naar beneden hoeft te buigen. Bij Ateke zagen we heel goed hoe snel je je houding veranderd als je de harp naar je toe pakt. Dus ook hier ‘stop’!  Tijd nemen, in balans blijven en de harp goed schuin naar je toe bewegen. Tot slot nog een fijne ligoefening om spieren te ontspannen en je bewust te worden van je lijf en omgeving.  Smaakt naar meer!