Nanja heeft drie gezellige harpensembles, waarvan de volwassenen ensembles open zijn voor harpleerlingen uit de hele regio.

  • Volwassenen ensemble Arnhem (18+):  maandelijkse repetetitie op de woensdagavond (en gezellig koffie drinken), we spelen een brede mix aan muziek en treden af en toe op.  Locatie Rozet.
  • Keltisch ensemble Wageningen/Bennekom (18+):  gaat in 2018 van start in Wageningen.
  • Harpa Mundi harpensemble voor leerlingen tieners/jongeren (12-18)

Lijkt het je leuk om maandelijks samen te spelen? Kom dan meespelen in het volwassenenensemble!  In Wageningen/Bennekom start binnenkort een nieuw ensemble.  Je bent welkom ongeacht je speelniveau  en krijgt partijen die voor jouw niveau leuk en uitdagend zijn.

Het ensemble speelt een mix van stijlen en je hebt een stem in de muziekkeuze. Het is de bedoeling zo af en toe een laagdrempelig concertje te geven. Zo speelde een deel van het volwassenen ensemble Arnhem onlangs in het Raadhuis te Velp (zie ondestaande foto);

Flidias and the magic harp

zaterdag 18 februari was het -na lang en hard oefenen- zover. Met zeker 40 harpspelers (leerlingen van mij en Anouk) en verhalenverteller voerden we “Flidias” uit. Wat was het leuk, en wat ben ik trots op de concentratie en inzet van spelers en vrijwilligers. Het klonk fantastisch! trots en blij dat het is gelukt zoveel harpen bij elkaar te brengen. Over twee jaar weer!

Continue reading

Alexandertechniek workshop

Ontspannen spelen!  is een veelgehoorde kreet.  Maar, hoe voelt dat eigenlijk?  En hoe zit je nu echt goed achter de harp?  Alexandertechniek docente Fiona Tree hielp ons de antwoorden zoeken.  Met een paar rake en leuke oefeningen liet zij ons ervaren hoe je wervelkolom, nek en hoofd in (of uit!) balans kunt brengen en hoe je verkeerd aangeleerde bewegingen kunt herkennen en stoppen.  Continue reading